Putoshan - Nieuwsberichten

Overig

Via bijscholingen en literatuur houdt Putoshan de ontwikkelingen in de Traditionele Chinese Geneeskunst bij; de nadruk ligt hierbij op onderwerpen die te maken hebben met zwangerschap, overgang of vrouwenklachten. Via de nieuwsberichten doen we hier op deze website verslag van. Ook kunnen de nieuwsberichten commentaar leveren op actuele berichtgeving en worden nieuwe ontwikkelingen binnen Putoshan aangegeven. Op de home-pagina kan je de meest recente nieuwsberichten vinden; hieronder vind je het volledige Nieuwsarchief.

 

Ben je op zoek naar een specifiek onderwerp?

Via de links aan de linkerkant kan je nieuwsberichten vinden over de belangrijkste onderwerpen van Putoshan.

Als je op zoek bent naar meer informatie over een specifiek onderwerp, kan je ook gebruik maken van de zoekfunctie.

 

 

Archief van nieuwsberichten

Putoshan voorlopig gesloten

 

Putoshan is in ieder geval t/m half januari 2021 gesloten voor acupunctuur;
videoconsult is wél mogelijk!

 

Door de harde lockdown aangekondigd op 14 december 2020 i.v.m. het corona-virus mogen  acupuncturisten de komende tijd helaas niet meer open zijn. Hopelijk zorgen deze maatregelen ervoor dat we het corona-virus in zijn opmars kunnen remmen...  

 

Voor wie graag een behandeltraject bij Putoshan zou willen starten:

Putoshan werkt voorlopig via een videoconsult. Meer informatie daarover vind je hier.

 

Voor wie nu onder behandeling is bij Putoshan:

Heb je een vraag, wil je even overleggen of heb je behoefte aan een luisterend oor? Neem dan contact op via mail, app of sms. Wil je graag even bellen, vermeld dan daarbij op welke tijdstippen je beschikbaar bent - dan maken we een bel-afspraak.
Wil je kruiden herbestellen, dan graag vooraf een videoconsult om te bepalen of aanpassing van de kruidenformules nodig is.

 

Voor kruidengebruikers:

  • Gebruik je kruiden in granulaat-vorm van Dragon Herbs (gepersonaliseerde formules)? Geef dan op tijd bij Putoshan aan dat je nieuwe kruiden nodig hebt! De levertijd kan wat langer zijn (i.v.m. verminderde beschikbaarheid van personeel en eventuele vertragingen bij PostNL).
  • Gebruik je kruiden die je normaal bij Putoshan aanschaft (formules van Medboom / Green Nature) en zijn ze bijna op? Neem dan even contact op.

 

Zodra dat weer verantwoord is, ben je weer welkom bij Putoshan.

Voor nu: blijf op afstand, zorg voor elkaar, blijf gezond!

Hartelijke groet,

 

Jente

Aanvullende verzekering 2021

December, dus weer tijd om te checken hoe het staat met je ziektekostenverzekering / aanvullende verzekering.  Goed om te kijken of je verzekering nog steeds de gewenste dekking van acupunctuur heeft!


De NVA heeft weer een mooi overzicht gemaakt van vergoedingen voor 2021 voor acupuncturisten die (zoals Putoshan) bij de NVA zijn aangesloten.
Een ander overzicht, inclusief bijbehorende premies, vind je bij zorgwijzer.nl.

 

En als je toch aan het overwegen bent: bij de Eerlijke Geldwijzer kan je checken of een verzekeraar ook verantwoord omgaat met beleggingen (en bijv. ook let op zaken als kinderarbeid, ontbossing, wapenhandel en klimaatverandering).

Videoconsult bij Putoshan!

 

Door de Corona-maatregelen kan je tijdelijk helaas niet terecht bij Putoshan voor acupunctuur en massage, maar een videoconsult kan natuurlijk wel! 
Chinese geneeskunst heeft immers veel meer te bieden dan alleen het zetten van naaldjes. Denk hierbij aan:

  • Chinese kruiden: specifiek afgestemd op jouw persoonlijke situatie
  • Drukpuntmassage: zelf druk geven op specifieke meridiaanpunten die helpen je klachten te verlichten
  • Moxatherapie: zelf met een moxa'sigaar' specifieke meridiaanpunten of delen van meridianen verwarmen
  • Leefstijl-adviezen: van voeding tot slapen tot ontspanning
  • Qigong-oefeningen: simpele oefeningen waarbij je door de combinatie van ademen en bewegen meer rust brengt en je energie beter gaat stromen

 

Een videoconsult is in ieder geval geschikt voor vrouwen/stellen met kinderwens, voor zwangeren, voor vrouwen met vrouwenklachten, en ieder die in deze onrustige tijden meer rust kan gebruiken.
Twijfel je of een videoconsult ook iets voor jou is? Neem dan contact op.

 

Videoconsult bij kinderwens

Zou je graag op natuurlijke wijze zwanger willen worden, maar duurt het wel lang? Dan is ondersteuning van je vruchtbaarheid aan te raden.

Ben je bezig met vruchtbaarheidsbehandelingen en heb je nu noodgedwongen een pauze? Gebruik deze dan om je vruchtbaarheid te verbeteren, zowel bij de vrouw als bij de man.
Bij het verbeteren van je vruchtbaarheid spelen Chinese kruiden een belangrijke rol. Daarnaast krijg je o.a. adviezen voor leefstijl, literatuur, en wat je zelf verder nog kunt doen. Ook kan Putoshan je desgewenst helpen bij het vinden van de juiste (medische) ondersteuning.

 

Videoconsult bij zwangerschap

Heb je last van zwangerschapsklachten, dan kan Chinese geneeskunst daar vaak verlichting in brengen. Drukpuntmassage speelt daarbij een belangrijke rol, daarnaast krijg je tips over wat je nog meer kunt (laten) doen. 
Ben je bezig met de laatste weken van je zwangerschap, dan kan Putoshan je leren hoe je met acupressuur en simpele massagetechnieken je bevalling voorbereidt, en hoe deze technieken je kunnen helpen om beter te bevallen. Daarnaast helpen de gebruikte technieken om rust te brengen — wellicht kan je dat in deze bijzondere tijden extra goed gebruiken.

Ook bij klachten na de bevalling kunnen acupressuur en Chinese kruiden helpen om je klachten te verlichten.

 

Videoconsult bij vrouwenklachten

Gynaecologische klachten worden in China voornamelijk met Chinese kruiden behandeld, dus heb je menstruatieklachten, vaginale klachten, problemen met je borsten, overgangsklachten of andere vrouwenklachten dan kunnen deze ook goed via een video-consult behandeld worden.

 

Praktische zaken

Voorafgaand aan een videoconsult ontvang je via mail of app een uitnodiging. Het consult vindt plaats via een veilig programma, dat aan de AVG-voorwaarden voldoet.

Kosten van het consult hangen af van de gebruikte tijd: voor een half uur is dat 32.50, voor een uur 65 euro. Ga je ook Chinese kruiden gebruiken, dan komt daar 10 euro bij voor het uitzoeken en (her)bestellen van de kruiden.

Of je verzekering het videoconsult ook vergoedt is helaas nog niet met zekerheid te zeggen. Als je een aanvullende verzekering hebt die alternatieve geneeswijzen (deels) vergoedt, is het het handigst als je daarvoor contact opneemt met je verzekeraar.

 

Heb je nog vragen over het videoconsult en wil je overleggen of dit iets voor je is?
Neem dan contact op.

 

Meer nieuws op Facebook

 

Meer nieuws kan je vinden op de Facebook-pagina van Putoshan!

Nieuwjaarswens 2020

2020 nwjaar ne sm

 

2020 nwjaar en sm

 

Dit gedicht van Thich Nhat Hanh is afkomstig uit het boek The Miracle of Mindfulness.
Le Minh Luan heeft het gedicht op muziek gezet.

 

Chinees gezegde: 茶禅一味 / cha chan yi wei / tea and chan are of one taste / thee en zen hebben dezelfde smaak

 

Mirjam Bosgraaf beschrijft in dit artikel zes lessen voor de multitasker met het (te) volgestouwde leven, die het anders wil gaan doen. 

 

Als er één alcoholvrije drank is die het in complexiteit, eenvoud, verscheidenheid en smaakrijkdom kan opnemen tegen wijn, dan is het thee. In haar handboek Thee, de nuchtere neef van wijn beschrijft theesommelier Mariëlla Erkens alle ins en outs van thee.

Nieuwsbrief #6 is uit

Het heeft even geduurd, maar: nieuwsbrief #6 is uit en rondgemaild.
Je kunt deze nieuwsbrief hier lezen; vorige nieuwsbrieven vind je hier.
Wil je in de toekomst ook nieuwsbrieven ontvangen? Dan kan je hier je emailadres opgeven.

Aanvullende verzekering 2020

December, dus weer tijd om te checken hoe het staat met je ziektekostenverzekering / aanvullende verzekering.
Deze keer is daar helaas wel reden toe, want een aantal verzekeraars hebben hun vergoedingen (naar beneden) bijgesteld, dit geldt bijv. voor VGZ, VVAA, ONVZ en IZZ. Ook zijn er verzekeraars die acupunctuur niet meer vergoeden, bijv. CZ Direct, Ditzo en Bewuzt. Dus goed om even te checken hoe het met jouw verzekering zit!


De NVA heeft weer een mooi overzicht gemaakt van vergoedingen voor 2020 voor acupuncturisten die (zoals Putoshan) bij de NVA zijn aangesloten.
Een ander overzicht, inclusief bijbehorende premies, vind je bij zorgwijzer.nl.

 

En als je toch aan het overwegen bent: bij de Eerlijke Geldwijzer kan je checken of een verzekeraar ook verantwoord omgaat met beleggingen (en bijv. ook let op zaken als kinderarbeid, ontbossing, wapenhandel en klimaatverandering).

Nieuwsbrief #5 is uit

Nieuwsbrief #5 is uit en rondgemaild.

Je kunt deze nieuwsbrief hier bekijken, en je email-adres doorgeven als je toekomstige nieuwsbrieven wilt ontvangen.

Nieuwjaarswens 2019

 

2019 nwjaar ne kl

2019 nwjaar en kl

Aanvullende verzekering 2019

Over de vergoedingen van alternatieve/complementaire therapieën via de aanvullende verzekeringen voor 2019 is het een en ander te doen.
Voor acupunctuur blijven de meeste vergoedingen min of meer gelijk.

De belangrijkste veranderingen vind je hier.
De NVA heeft weer een mooi overzicht gemaakt van vergoedingen voor acupunctuur voor 2019.

 

Een aantal overwegingen bij je keuze voor een zorgverzekeraar voor 2019:

  • CZ (OHRA, CZ, Nationale Nederlanden, DeltaLoyd) heeft op zeer discutabele gronden besloten een aantal complementaire therapieën zoals cranio-sacraal therapie en orthomoleculaire therapie, niet meer te vergoeden.
  • Bij de Eerlijke Geldwijzer kan je checken of een verzekeraar ook verantwoord omgaat met beleggingen (en bijv. ook let op zaken als kinderarbeid, ontbossing, wapenhandel en klimaatverandering)