Btw-vrijstelling voor acupunctuur!

Goed nieuws: acupunctuur is (weer) vrijgesteld van btw!  Voor Putoshan betekent dit dat de tarieven weer omlaag kunnen.


M.i.v. januari 2013 werden acupunctuurbehandelingen belast met het hoge btw-tarief van 21 %. Natuurlijk hebben de diverse beroepsverenigingen (waaronder de NVA waar Putoshan lid van is) dit in een gecoördineerde actie aangevochten, met als resultaat een beleidsbesluit van de staatssecretaris van Financiën op 1 april in de Staatcourant over de btw-vrijstelling. Helemaal terecht!

 

Nu Putoshan geen btw meer hoeft af te dragen kunnen de tarieven weer naar beneden worden bijgesteld. Het tarief van een 'gewone' behandeling was vanaf 2010 60 euro; i.v.m. de btw-afdracht is dat in 2013 verhoogd naar 65 euro en in 2015 naar 67 euro; vanaf april 2016 wordt het nieuwe uurstarief 62 euro. De overige tarieven vind je hier.

 

De btw-vrijstelling geldt ook voor het eerste kwartaal van 2016, daarom speciaal voor mensen die in deze periode een of meer behandelingen bij Putoshan hebben gehad: voor elk van deze behandelingen krijg je 5 euro extra korting op een volgende behandeling in 2016. Heb je bijv. 3 behandelingen in januari/februari/maart gehad, dan kosten de eerste 3 behandelingen in de rest van 2016 geen 62 maar 57 euro per keer.