Kinderwens nieuwsberichten

Kinderwens

Op deze pagina vind je de nieuwsberichten over kinderwens.

Via de links aan de linkerkant kan je nieuwsberichten over andere onderwerpen bekijken.

Meer mannen naar de acupuncturist!

Bij vruchtbaarheidsproblemen ligt de oorzaak in 33% van de gevallen bij de vrouw, 35% bij de man en 32% aan een combinatie. Toch zien we vooral vrouwen die ondersteuning zoeken bij hun kinderwens. Waar blijven al die mannen toch?
Acupuncturist-collega Gilles Stoop schreef hierover de prachtige blog "Meer mannen naar de acupuncturist!"

IVF onnodig toegepast?

IVF wordt steeds vaker toegepast, bij een steeds groter aantal indicaties. Maar is dat wel zo'n goede zaak? In de praktijk blijkt IVF voor een aantal van deze indicaties niet een snellere zwangerschap op te leveren; bovendien zijn er aanwijzingen dat IVF-babies toch een aantal risico's lopen. In een artikel in British Medical Journal wordt daarom voorzichtigheid bij het toepassen van IVD bepleit.

Acupunctuur geeft meer kans op slagen IVF

Acupunctuur geeft meer kans op een succesvolle IVF-poging bij stellen die twee of meer IVF-pogingen zonder succes hebben gehad, zo blijkt uit een vergelijkend onderzoek.

Meer kans op succes IUI door Chinese geneeskunst

Wanneer tijdens een IUI-poging acupunctuur en Chinese kruiden worden gebruikt, is de kans op zwangerschap een stuk groter. Dit blijkt uit onderzoek van de Tel Aviv University.

Meer kans op slagen IVF bij hoger AMH

Vrouwen met een hoger gehalte aan anti-Müller hormoon (AMH) in hun bloed, hebben meer kans op een succesvolle IVF, zo blijkt uit onderzoek.

IVF vaak onnodig ingezet

Ruim twintig ziekenhuizen gaan de komende negen maanden uitzoeken hoe vaak echtparen die langskomen voor een vruchtbaarheidsbehandeling spontaan zwanger raken. Het gebeurt nu regelmatig dat stellen met een goede kans op een zwangerschap toch met een behandeling beginnen. Dat is geldverspilling en het kan leiden tot bijwerkingen en onnodige emotionele belasting.

Relatie tussen eicelvoorraad en moeders overgangsleeftijd

De leeftijd waarop een moeder in de overgang komt, kan voorspellen hoe snel de voorraad eicellen van haar dochter af zal nemen. Voor de vruchtbaarheid van de dochter is deze eicelvoorraad van belang. Dit blijkt uit Deens onderzoek.

Oude vader: meer kans op mutaties

Hoe langer je als vader wacht met het krijgen van kinderen, hoe meer mutaties je ze meegeeft als het er toch nog van komt. En een deel daarvan is schadelijk. Dit blijkt uit een Deens/IJslands onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Nature.

IVF: beter invriezen dan vers?

Spaanse onderzoekers hebben in een onderzoek de terugplaatsing van een 'verse' embryo bij IVF vergeleken met de terugplaatsing van een cryo-embryo (een embryo dat eerst bevroren is geweest). De cryo-embryo's bleken beter aan te slaan.

Vader worden? Stoppen met roken!

Als hun vaders de periode voor de bevruchting hebben gerookt, hebben babies meer kans op genetische beschadiging, waardoor ze waarschijnlijk meer risico lopen op (jeugd)kanker en andere aandoeningen. Wetenschappers hebben deze beschadigingen nu voor het eerst bij mensen aangetoond. Net als dat al langer voor vrouwen gedaan wordt, worden (aanstaande) vaders dan ook aangespoord om te stoppen met roken. Hierbij moeten ze rekening houden met de 3 maanden die een zaadcel nodig heeft om zich volledig te ontwikkelen.