Groeigids: ook bij kinderwens!

De Groeigids is een serie van 7 boekjes die zijn uitgegeven door het Ouder en Kind Centrum, het Centrum voor Jeugd en Gezin. De serie begint met een deel over kinderwens.

 

De delen van de Groeigids gaan over kinderwens, zwangerschap, kraamtijd, borstvoeding, 0-4 jaar, 4-12 jaar en puberteit. In een aantal gemeenten worden de deeltjes gratis verstrekt; voor Groningen heb ik dat niet kunnen achterhalen. Maar via internet kan je de inhoud van de Groeigidsen ook lezen. De vormgeving van en de interactie met de site is een beetje wennen; zo dwingt de site je browser-scherm naar full screen - onnodig, en ergelijk als je gewend bent om tegelijkertijd meerdere programma's geopend te hebben. En als je een deel hebt aangeklikt, is soms onduidelijk hoever je met het menu aan de linkerkant door kunt klikken. Maar al met al is het  een mooi initiatief.

Link: groeigids

 

Zoals dat gaat, zijn bij de inhoud van de boekjes nog wel wat vragen te stellen. Zo wordt -in navolging van het Voedingscentrum- zwangere vrouwen aangeraden om voldoende zuivel in te nemen. Dit zou nodig zijn om voldoende calcium binnen te krijgen. Dat is inmiddels toch echt achterhaald. Omdat dit onderwerp ook relevant is voor de overgang, ga ik er in het volgende nieuwsbericht verder op in.