Kruiden en voeding nieuwsberichten

Kruiden en voeding

Op deze pagina vind je de nieuwsberichten over kruiden en voeding.

Via de links aan de linkerkant kan je nieuwsberichten over andere onderwerpen bekijken.

Meer puistjes door snelle koolhydraten en melk

Het idee dat wat je eet van invloed is op hoeveel puistjes je krijgt, wint langzaam weer aan populariteit. De belangrijkste boosdoeners blijken snelle koolhydraten en melk.

Eerste TCM-formule toegelaten tot Europa

Onlangs is het eerste traditionele kruidenmedicijn door het College ter Beoordeling van GEneesmiddelen (CBG) in Europa toegelaten. SU BioMedicine (een spin-off van TNO) heeft aan de hand van Westerse criteria de functionaliteit en veiligheid van dit kruidenmiddel aangetoond, gecombineerd met hoge eisen aan de productiekwaliteit (EU GMP). TNO doet onderzoek naar de systeembiologie en heeft daarin internationaal een grensverleggende rol.

 

Traditionele geneeskunde als bron voor nieuwe medicijnen

Planten die in verschillende uithoeken van de wereld traditioneel voor specifieke aandoeningen worden gebruikt, blijken vaak dezelfde werkzame stoffen te bevatten. Deze ontdekking kan helpen bij de ontwikkeling van nieuwe medicijnen.

Eet hele broccoli!

Broccoli is gezond. Wil je daar volledig van profiteren, dan moet je "echte" broccoli eten. Supplementen werken veel minder. Om dezelfde reden kan je broccoli beter niet te lang koken.

Eten uit gewoonte

Bij eetgewoontes speelt de kwaliteit van het voedsel eigenlijk geen rol. Dat is de conclusie van een slim onderzoek van de University of South California.

Walnoten verlagen risico op borstkanker

Het eten van walnoten verlaagt het risico op borstkanker. Dit concluderen onderzoekers van de Marshall's Joan C. Edwards School of Medicine. De onderzoeksresultaten bevestigen een  basis-idee uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG): wat we eten heeft een belangrijke invloed op onze gezondheid, en walnoten zijn een goed middel om je gezondheid te verbeteren.

Steviger botten door gedroogde pruimen

Het dagelijks eten van gedroogde pruimen zorgt voor een hogere botdichtheid. Dit blijkt uit onderzoek van de Florida State University met een groep vrouwen die de overgang achter de rug hadden.

Chinese kruiden bij chronische longaandoeningen

Chinese kruiden helpen tegen chronische longaandoeningen. Dat blijkt uit onderzoek van het Gunag'anmen Ziekenhuis in Beijing.

Verhoogde kans op diabetes door frisdrank

Het regelmatig drinken van zowel suikerhoudende als light frisdranken geeft een verhoogd risico op metabool syndroom en diabetes type 2. Frisdrank kan je dus het beste maar laten staan!

Minder metabool syndroom bij volkorenproducten

Mensen die dagelijks meerdere volkorenproducten eten en niet of nauwelijks "witte" producten, hebben zo'n 10% minder vet om hun organen. Juist dit vetweefsel speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van hart- en vaatziekten en diabetes type 2.