Sterkere spieren door moedermelk

Adolescenten die vroeger borstvoeding hebben gehad, hebben sterkere beenspieren dan adolescenten die geen borstvoeding hebben gehad. Hoe langer borstvoeding is gegeven, des te sterker zijn hun beenspieren.

 

Dat borstvoeding een groot aantal voordelen kent (zie hieronder) is algemeen bekend. Maar dat borstvoeding ook een direct effect heeft op de kracht van spieren, is een nieuwe bevinding.

 

Voordelen van borstvoeding voor babies

Babies die borstvoeding ontvangen, zijn de eerste jaren van hun leven beter beschermd tegen allergieen, huisaandoeningen, zwaarlijvigheid en diabetes. Daarnaast geeft borstvoeding een betere groei, ontwikkeling en intelligentie.

 

Voordelen voor moeders

Moeders die borstvoeding geven hebben minder last van bloedingen na de geboorte, bloedarmoede, moedersterfte, borstkanker en eierstokken-kanker. Daarnaast versterkt borstvoeding de gevoelsband tussen moeder en kind. En het is ook nog eens een stuk goedkoper dan flesvoeding.

 

UNICEF heeft berekend dat als alle babies alleen borstvoeding zouden krijgen, dit jaarlijks 1,5 miljoen levens zou sparen. UNICEF ziet borstvoeding als de perfecte voeding voor de eerste 6 maanden van een baby; daarna kan borstvoeding als aanvulling dienen tot het kind 2 jaar is.

 

Link: