Putoshan - Nieuwsberichten

Overig

Via bijscholingen en literatuur houdt Putoshan de ontwikkelingen in de Traditionele Chinese Geneeskunst bij; de nadruk ligt hierbij op onderwerpen die te maken hebben met zwangerschap, overgang of vrouwenklachten. Via de nieuwsberichten doen we hier op deze website verslag van. Ook kunnen de nieuwsberichten commentaar leveren op actuele berichtgeving en worden nieuwe ontwikkelingen binnen Putoshan aangegeven. Op de home-pagina kan je de meest recente nieuwsberichten vinden; hieronder vind je het volledige Nieuwsarchief.

 

Ben je op zoek naar een specifiek onderwerp?

Via de links aan de linkerkant kan je nieuwsberichten vinden over de belangrijkste onderwerpen van Putoshan.

Als je op zoek bent naar meer informatie over een specifiek onderwerp, kan je ook gebruik maken van de zoekfunctie.

 

 

Archief van nieuwsberichten

Aanvullende verzekering 2019

Over de vergoedingen van alternatieve/complementaire therapieën via de aanvullende verzekeringen voor 2019 is het een en ander te doen.
Voor acupunctuur blijven de meeste vergoedingen min of meer gelijk.

De belangrijkste veranderingen vind je hier.
De NVA heeft weer een mooi overzicht gemaakt van vergoedingen voor acupunctuur voor 2019.

 

Een aantal overwegingen bij je keuze voor een zorgverzekeraar voor 2019:

  • CZ (OHRA, CZ, Nationale Nederlanden, DeltaLoyd) heeft op zeer discutabele gronden besloten een aantal complementaire therapieën zoals cranio-sacraal therapie en orthomoleculaire therapie, niet meer te vergoeden.
  • Bij de Eerlijke Geldwijzer kan je checken of een verzekeraar ook verantwoord omgaat met beleggingen (en bijv. ook let op zaken als kinderarbeid, ontbossing, wapenhandel en klimaatverandering)

Nieuwjaarswens 2018

 2018 nwjaar ne kl

 

2018 nwjaar en

Meer nieuws op Facebook

 

Meer nieuws kan je vinden op de Facebook-pagina van Putoshan!

Aanvullende verzekering 2018

 

Het eind van het verzekeringsjaar nadert, dus het is weer mogelijk een (andere) aanvullende verzekering te kiezen. Als je verwacht in 2018 regelmatig naar een acupuncturist (of andere alternatief therapeut) te gaan, is het zeker zinvol dit goed uit te zoeken!

De NVA heeft een overzicht dat de vergoedingen voor acupunctuur bij de verschillende verzekeringen op een rij zet.

Zorgwijzer.nl heeft ook zo'n overzicht gemaakt, waarbij ook de bijbehorende premie van de betreffende verzekering is vermeld. Bedenk wel dat dit de premie is van het gehele aanvullende pakket; de verzekerde zorg omvat hierbij in vrijwel alle gevallen heel wat meer dan alleen alternatieve behandelingen. Het blijft (helaas) nog steeds een ingewikkelde zaak de juiste verzekering uit te kiezen...

Nieuwjaarswens 2017

 

2017 nwjaar

 

2017 nwjaar engels

Nieuwsbrief #4 is uit...

Nieuwsbrief nummer 4 is uit en rondgemaild.

Je kunt deze nieuwsbrief hier lezen, en —als je dat wilt— je abonneren op de nieuwsbrief van Putoshan.

GezondheidsVerzekering: wordt lid!

Een prachtig initiatief om tot een ander soort zorgverzekering te komen: de GezondheidsVerzekering. Een nieuwe zorgverzekering, waar je de mogelijkheid krijgt om tot maximaal 5.000 euro per jaar jouw eigen keuzes te maken om gezond te worden. Een verzekering die met elkaar wordt opgebouwd, in de vorm van een coöperatie waar ervaringen en informatie met elkaar gedeeld (kunnen) worden, en aktiviteiten worden georganiseerd rond thema's die de leden zelf aandragen, en je wordt ondersteund om op je eigen manier met je gezondheid bezig te zijn. Dat alles onder het motto "The secret of change is to focus all your energy not of fighting the old but building the new" (Dan Millman)

Voor 50 euro ben je lid en ondersteun je deze mooie beweging, zodat we hopelijk volgend jaar echt iets te kiezen hebben!

Meer informatie vind je op de website van GezondheidsCoöperatief Nederland of op Facebook.

Aanvullende verzekering 2017

 

Het eind van het verzekeringsjaar nadert, dus het is weer mogelijk een (andere) aanvullende verzekering te kiezen. Als je verwacht in 2017 regelmatig naar een acupuncturist (of andere alternatief therapeut) te gaan, is het zeker zinvol dit goed uit te zoeken!

De NVA heeft een overzicht dat de vergoedingen voor acupunctuur bij de verschillende verzekeringen op een rij zet.

Zorgwijzer.nl heeft ook zo'n overzicht gemaakt, waarbij ook de bijbehorende premie van de betreffende verzekering is vermeld. Bedenk wel dat dit de premie is van het gehele aanvullende pakket; de verzekerde zorg omvat hierbij in vrijwel alle gevallen heel wat meer dan alleen alternatieve behandelingen. Het blijft (helaas) nog steeds een ingewikkelde zaak de juiste verzekering uit te kiezen...

Btw-vrijstelling voor acupunctuur!

Goed nieuws: acupunctuur is (weer) vrijgesteld van btw!  Voor Putoshan betekent dit dat de tarieven weer omlaag kunnen.


M.i.v. januari 2013 werden acupunctuurbehandelingen belast met het hoge btw-tarief van 21 %. Natuurlijk hebben de diverse beroepsverenigingen (waaronder de NVA waar Putoshan lid van is) dit in een gecoördineerde actie aangevochten, met als resultaat een beleidsbesluit van de staatssecretaris van Financiën op 1 april in de Staatcourant over de btw-vrijstelling. Helemaal terecht!

 

Nu Putoshan geen btw meer hoeft af te dragen kunnen de tarieven weer naar beneden worden bijgesteld. Het tarief van een 'gewone' behandeling was vanaf 2010 60 euro; i.v.m. de btw-afdracht is dat in 2013 verhoogd naar 65 euro en in 2015 naar 67 euro; vanaf april 2016 wordt het nieuwe uurstarief 62 euro. De overige tarieven vind je hier.

 

De btw-vrijstelling geldt ook voor het eerste kwartaal van 2016, daarom speciaal voor mensen die in deze periode een of meer behandelingen bij Putoshan hebben gehad: voor elk van deze behandelingen krijg je 5 euro extra korting op een volgende behandeling in 2016. Heb je bijv. 3 behandelingen in januari/februari/maart gehad, dan kosten de eerste 3 behandelingen in de rest van 2016 geen 62 maar 57 euro per keer.

Nieuwjaarswens 2016

 

2016 nwjaar