Reacties

Verlopen

 

Reacties

 

Hieronder vind je een aantal reacties op behandelingen van Putoshan. Om privacy-redenen hebben we er gezamenlijk voor gekozen geen namen bij de reacties te vermelden.

 

Maagklachten

Ik ben bijna driekwart jaar onder behandeling geweest van Jente wegens maagklachten. Ik had dagelijks pijn aan mijn maag, moeite met verteren en opstoppingen. Klachten die in het ziekenhuis niet te behandelen waren.
Door de fijne behandelingen van Jente, waarbij ze een combinatie van Chinese kruiden, acupunctuur en massages gebruikte, ben ik zo goed als klachtenvrij! Super.
Ik kan je behandelingen bij Jente van harte aanbevelen!

 

Voorbereiding bevalling & acupressuur

Vrijdag 24 juli om 0.56 is onze dochter geboren, we waren woensdag 22 juli uitgerekend. Donderdag vroeg in de ochtend begon ik vruchtwater te verliezen, en tegen de middag begonnen de weeën effectief. Tijdens het opvangen van de weeën heeft mijn partner veel gebruik gemaakt van de drukpunten in de onderrug/heiligbeen. Dit was echt heel prettig. Soms ging ik liggen om de weeën op de vangen, dit vond ik heftiger dan staan, en toen heeft mijn partner de drukpunt op de voet gebruikt, omdat ik wat paniekerig reageerde als ik de wee niet lekker op kon vangen. In mijn paniek sprong ik uit bed om de wee op te vangen, en door de druk bij voet bleef ik liggen.

We hebben de bevalling samen gedaan, ik voelde mij heel erg gesteund tijdens de bevalling, letterlijk maar ook figuurlijk. Op het eind vond ik de weeën wel heftig, en was ik even wanhopig, maar de uren daarvoor vond het goed te doen om ze op te vangen. Rond mijn wanhoop zat ik al op 8cm ontsluiting, wat weer moed gaf om door te gaan.
Wel waren mijn persweeën niet heel sterk meer aanwezig, en heb ik veel op eigen kracht gedaan.

De borstvoeding is mooi op gang gekomen, onze dochter doet het heel erg goed. Ze is een tevreden meisje. Het genieten is afgelopen week begonnen. Ik vond de eerste twee weken wel heel heftig qua lichamelijk herstel en de hormonen.

Heel erg bedankt voor je begeleiding, en voor mensen die samen hun bevalling willen beleven is acupressuur echt een aanrader!

 

Al 20 jaar opvliegers en nachtzweten

Als kerngezonde moeder van drie volwassen kinderen begon de overgang bij mij op mijn 47ste. Ik had er erg veel last van; veel hevige opvliegers en nachtelijk zweten. Mijn huisarts schreef mij hormoonpreparaten voor en die hielpen zeer afdoende maar toen ik daar na een aantal jaren mee stopte vanwege (mogelijk) negatieve bijwerkingen kwamen de klachten even sterk terug. Ruim twintig jaar lang heb ik afwisselend wel en niet hormoonpreparaten gebruikt en daarna nog enige tijd homeopathische middelen. Deze laatste hielpen niet.

Vorig jaar waren mijn overgangsklachten nog nauwelijks verminderd, daarom stelde ik mijn huisarts voor weer te beginnen met de hormoonpreparaten. Hij raadde mij dat af omdat ik alles bij elkaar nu al lange tijd had gebruikt. Een alternatief middel kon hij echter niet bieden; 'probeer ermee te leven'. Zelf heb ik toen behandeling met acupunctuur aan hem voorgesteld. Hij had geen bezwaar. Die behandeling heb ik gekregen bij Putoshan in Groningen stad.

Na enkele behandelingen, in combinatie met een kruidenrecept, trad er verlichting van klachten in. De opvliegers namen in aantal en hevigheid af en nu, na ruim 10 behandelingen verspreid over 5 maanden en het dagelijks gebruik van de kruiden, zijn mijn klachten sterk afgenomen. De opvliegers zijn gemiddeld 2 a 3 per dag en niet zo hevig meer. Op zichzelf geeft dat al een veel rustiger gevoel en ik ben duidelijk evenwichtiger geworden. Met deze situatie kan ik wél leven.

Of deze verbetering geheel is te danken aan de acupunctuur en kruiden is voor mij niet te bepalen. Het is ook mogelijk dat de klachten zijn afgenomen doordat mijn natuurlijke periode van de overgang ten einde liep dan wel een combinatie van beide. Frappant is wel dat de duidelijke verbetering begon bij de start van acupunctuurbehandeling en zich in korte tijd voltrok. Daarom ben ik ervan overtuigd dat deze behandeling er op zijn minst toe heeft bijgedragen.

 

Begeleiding IVF

Bij deze wil ik graag een berichtje achterlaten op de site van Jente. We hebben al een zoon van vijf, maar die bleek een wondertje te zijn. Na drie en een half jaar alle moeite gedaan te hebben voor een tweede, inclusief eileider-operatie, zes iui-pogingen en een ivf-poging (met twee terugplaatsingen), werd ik door een collega gewezen op Putoshan. Omdat ik achteraf niet het gevoel wilde hebben dat ik er niet alles aan had gedaan wat ik zou kunnen doen, heb ik Jente opgebeld. Het eerste contact was gelijk zo fijn dat ik er een goed gevoel over kreeg. Jente hielp ons met de laatste terugplaatsing uit de eerste ivf-poging. Die mislukte helaas, maar voor mij was de winst dat ik voor het eerst heel relaxed het proces inging. Direct terug van zomervakantie hielp Jente ons bij de tweede 'verse' ivf-poging. Twee maanden later konden wij onze ogen niet geloven: na ontelbare pogingen was onze test eindelijk positief! En niet zomaar. Jente heeft bijgedragen aan twee nieuwe wondertjes en daar zijn we heel dankbaar voor. Jente heeft me tijdens de eerste drie maanden geholpen met mijn misselijkheid. Nu 15 weken en een al prachtig groeiende buik verder, wil ik Jente heel erg bedanken voor wat zij voor ons heeft gedaan. We hadden de hoop bijna opgegeven en nu hebben we er twee op komst. 
Jente, bedankt voor je naalden, je 'vieze' thee, je massages, je adviezen en vooral voor de mens die je bent.

 

Clusterhoofdpijn

Ik heb een aantal jaren clusterhoofdpijn gehad met de bizarre regelmaat die daar blijkbaar bij hoort. De reguliere geneeskunde kan er niet zoveel mee, anders dan een aanval stoppen met injecties Imigran.
Dankzij Jente, haar visie en haar intensieve behandeling zijn de aanvallen gestopt en voel ik me goed!

 

Overgangsklachten

Ik wist niet wat me overkwam! Slecht slapen, prikkelbaar, bij vlagen absoluut niet mijzelf, opeens een slecht geheugen. En dan die opvliegers. Af en aan, af en aan. Nooit bij nagedacht dat ik hier ook last van zou kunnen krijgen: de overgang.

Zin in hormoonbehandeling heb ik niet en daarom heb ik gezocht naar een behandelwijze die het lichaam in deze fase ondersteunt.

Heel blij ben ik met de acupunctuurbehandeling van Jente.

In het begin waren de klachten heel snel veel minder: beter slapen, minder opvliegers, bij vlagen beter humeur. Na een aantal behandelingen stagneerde de vooruitgang en fladderden de opvliegers weer af en aan, al bleven ze wel veel lichter dan voorheen. Ook had ik last van een enorm gespannen gevoel. De dag was nog niet begonnen of ik stond al op scherp!

Het fijne is dat er bij Jente ook de gelegenheid is om hier over te praten. Overigens had ze dat al lang aan mijn pols gevoeld. De Chinese kruiden die ik hiervoor gekregen heb, hebben effect en nu gaat het weer heel goed. Al een tijdje bijna helemaal geen opvliegers meer en ik heb het gevoel dat mijn lichaam en ik weer in een rustiger balans zijn terecht gekomen. Ik ben heel blij dat ik bijna weer mijn oude vertrouwde zelf ben! Geholpen en ondersteund met de Chinese geneeskunde.

O ja, en het fijne is dat je als afsluitend onderdeel van de acupunctuurbehandeling nog een kwartier gemasseerd wordt.

 

Zwangerschapsdiabetes en voorbereiding op de bevalling

Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik zwangerschapssuikerziekte en daardoor werd er met mij gesproken over een ingeleide bevalling. Dat vond ik behoorlijk teleurstellend omdat ik graag wilde dat alles zo natuurlijk mogelijk zou verlopen. Toen Jente mij vertelde dat zij kon helpen bij het 'bevallingsklaar' maken van mijn lichaam leek mij dat een fijne ondersteuning. Het was prettig om naar Jente toe te gaan en ik merkte dat het vertrouwen in de bevalling groeide. De manier waarop het zou gebeuren werd minder belangrijk en dat gaf me rust.
Jente legde uit hoe mijn man me kon ondersteunen bij de bevalling met behulp van de accupressuurpunten, daar hebben we tijdens de bevalling erg veel aan gehad. De bevalling werd daardoor iets wat we echt samen hebben gedaan en dat was ontzettend verbindend.

 

Menstruatiecyclus

Mijn menstruatiecyclus was nooit zo geregeld, er zat lang tussen en ik bloedde dan hevig. Omdat zwanger worden niet zo makkelijk ging bij ons, was ik al onder behandeling van een gynaecoloog geweest, maar die zei hier niets over. Ik dacht altijd dat hier niets aan te doen was, zo was het nu eenmaal bij mij. Met acupuntuur, andere voeding en massages ben ik veel regelmatiger, vaker en minder hevig gaan menstrueren.

 

Zwangerschapsondersteuning & werkwijze

Na een late miskraam, had ik nog een tijd lang het gevoel dat mijn lichaam moeite had de zwangerschap af te sluiten. Na een aantal behandelingen van Jente had ik het gevoel dat mijn baarmoeder weer goed op zijn plaats zat. Daarna raakte ik weer zwanger. Ik heb in totaal twee miskramen gehad, en was dus bang dat het weer mis zou gaan. Jente's ondersteuning tijdens mijn zwangerschap heeft me hierbij goed geholpen. In de Chinese geneeskunst zijn er methoden om er voor te zorgen dat het kindje als het ware goed blijft zitten en inmiddels ben ik bevallen van een gezond kindje! Dank je wel, Jente, voor al je hulp!

Jente werkt zeer gedegen, nauwkeurig en aandachtig. Ze straalt rust uit, luistert goed en vraagt goed door. Tussen de behandelingen door is ze ook met je bezig. Ik had echt het gevoel dat ze alles voor mijn situatie tot de bodem uitgezocht had. De massages zijn heerlijk! (Je zou deze zonder klachten wel willen krijgen.) Ook kreeg ze mijn partner zo ver, dat hij me tijdens de zwangerschap en bevalling massages gaf op een manier die voor mij op dat moment prettig waren. Daarbij komt nog dat ze uitstekende resultaten boekt! Al mijn klachten zijn verholpen.

 

Stuitligging

Na een eerste zware bevalling thuis, lag ons tweede kindje in een stuit. Lastige keuze, ga je dan toch natuurlijk bevallen met alle risico's vandien of kies je voor een keizersnee waar toch ook nadelen aanzitten voor moeder en kind? Gelukkig is het niet zo ver gekomen. Ik was 35 en halve week zwanger toen ik het consult met massage en uitleg over moksa bij Jente kreeg. We hebben de moksa behandelingen thuis voortgezet. Tijdens de moksa voelde ik echt dat de baby flink begon te bewegen. Twee dagen na het consult voelde ik hem 's nachts keren, wat nog eens twee dagen later door een echo bij de gynaecoloog bevestigd werd. De baby was nog niet ingedaald en kon nog terug als hij wilde. Op aanraden van Jente hebben de moksa daarom nog even doorgezet en hij bleef keurig zitten, zodat ik natuurlijk kon bevallen.

 

Bevallingsondersteuning

Jente heeft mij en mijn partner in 1 sessie de acupressuurpunten uitgelegd en mijn partner leren masseren. Dit was heerlijk om de laatste loodjes van de zwangerschap te verlichten. Ook toen de bevalling begon werkte dit rustgevend voor me. Ik zag de bevalling met meer vertrouwen tegemoet en kon de eerste uren goed opvangen. Ook was het fijn voor mijn man dat hij tijdens de bevalling echt iets kon doen. Destijds bij de oudste mocht hij me niet aanraken, alles deed pijn en hij deed het 'verkeerd' volgens mij. Ons jongste kind hebben we dankzij de uitleg van Jente echt samen gekregen.