Zwanger! En nu?

Verlopen

overgang1

 

Zwanger! En nu?

 

En dan is het zover. Na lang proberen heb je eindelijk een positieve test in handen: je bent zwanger! Natuurlijk ben je blij, maar het lijkt ook nog onwerkelijk. En het brengt vaak een zekere spanning met zich mee, want zou het nu verder wel goed gaan?

 

Acupunctuur en Chinese kruiden bij prille zwangerschap

Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG) kan de kans dat je zwangerschap verder goed verloopt, verhogen. Acupunctuur en Chinese kruiden zorgen ervoor dat je lichaam het prille embryo zo optimaal mogelijk ondersteunt en bevorderen de aanleg van de placenta, zodat het embryo zich verder goed kan ontwikkelen.
Waarschijnlijk weet je wel dat een zwangerschap die via vruchtbaarheidstechnieken ontstaat, wat minder stevig is. In TCG-optiek is dat een belangrijke reden om zwangerschappen die uit IUI, IVF of ICSI zijn ontstaan, zeker de eerste 12 weken extra te ondersteunen met kruiden en een aantal acupunctuurbehandelingen. Ook als je al wat ouder bent, eerder een miskraam hebt gehad of je onzeker voelt over je zwangerschap, is het aan te raden je tijdens je zwangerschap nog een tijdje te laten ondersteunen.

 

Ook bij zwangerschapsklachten, bevallingsvoorbereiding en postnatale klachten

Mocht je tijdens je zwangerschap zwangerschapsklachten ontwikkelen, dan kunnen acupunctuur of Chinese kruiden deze vaak verminderen. Ook biedt TCG een goede bevallingsvoorbereiding en een mooie manier om via acupressuur tijdens de bevalling samen met je partner de bevalling te doen. En als jullie kindje eenmaal geboren is, kunnen acupunctuur en Chinese kruiden ook bij klachten na de bevalling een uitkomst bieden.

 

Contact

Heb je een vraag, wil je weten wat Putoshan voor jullie kan betekenen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op.