Borstaandoeningen

Verlopen

 

Borstaandoeningen

 

Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG) kan bij verschillende borstaandoeningen ondersteunen of deze verhelpen.

 

Pijn in de borsten

Vooral vlak voor de menstruatie kunnen je borsten pijnlijk en opgezet zijn; ook kunnen kleine knobbeltjes ontstaan die na de menstruatie weer verdwijnen of heb je last van stemmingswisselingen. De pijn kan uitstralen naar je ribben of stekend zijn in je tepels; soms is ook sprake van jeukende tepels of afscheiding uit de tepels. TCG kan helpen om deze pijnen te verzachten en de premenstruele symptomen te verminderen.

 

Cystes en knobbeltjes

In het borstweefsel kan een cyste ontstaan: een melkklier gevuld met vocht die voelt als een ronde knobbel. Ook in het bindweefsel of vetweefsel van de borst of in een melkafvoergang kan een knobbel ontstaan. Een gladde en ronde knobbel is meestal goedaardig, maar laat deze wel onderzoeken! Met acupunctuur en Chinese kruiden kan TCG helpen om de knobbels te verzachten en te voorkomen dat nieuwe knobbels ontstaan.

 

Tumoren

Als zich borstkanker bij je heeft ontwikkeld, kan TCG de reguliere westerse behandeling ondersteunen. Zo kan TCG bijwerkingen van bestraling, chemokuur of hormoontherapie verlichten, en de kans dat de kanker weer terugkomt, verkleinen.

 

Behandeling

Borstaandoeningen worden meestal behandeld met een combinatie van acupunctuur en Chinese kruiden. Ook kan je een speciale Qigong-oefening leren die de energiestroom in je borsten verbetert.

 

Contact

Heb je een vraag of wil je weten of Putoshan ook iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact op.

 

Nieuws

Putoshan houdt recente ontwikkelingen bij. Nieuwsberichten over vrouwenklachten vind je hier.