Verloop

VerlopenVerloop

 

 

Kennismaking of proefbehandeling

Weet je nog niet zeker of je een behandeltraject zou willen starten en wil je eerst graag vrijblijvend kennismaken, dan kan dat via een (gratis) kennismakingsgesprek of een (betaalde) proefbehandeling.

 

Intake en eerste behandeling

De eerste afspraak van een behandeltraject duurt 90 minuten. Allereerst worden je klachten, symptomen en geschiedenis via een uitgebreide intake besproken; hierbij kunnen symptomen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, voor de Traditionele Chinese Geneeskunst wel een logisch verband hebben. Ook bekijken we je tong en voelen we je pols omdat dit extra informatie over je gezondheid geeft.
Na deze uitgebreide intake vindt meestal direct de eerste behandeling plaats*. Deze zal meestal uit acupunctuur bestaan; soms wordt dit aangevuld met Chinese massage.

* In sommige gevallen (bijv. bij kinderwens) is er zoveel te bespreken dat we de eerste keer nog niet aan behandelen toekomen.

 

Vervolgbehandelingen

Bij elke volgende behandeling wordt stilgestaan bij het effect van de vorige behandeling en bij hoe het op dat moment met je is. Het bekijken van je tong en het voelen van je pols maken hier onderdeel van uit. De behandeling die je ontvangt hangt af van je gesteldheid op dat moment. Behandelingen zullen eerst veelal bestaan uit acupunctuur, bij veel gynaecologische klachten vaak aangevuld met (gepersonaliseerde) Chinese kruiden. Hier lees je meer over voorkeursbehandelmethoden bij specifieke klachten. Ook aanvullende therapie als moxa, cupping, qigong of voedingsadviezen kan aan de orde zijn.

Een vervolgbehandeling duurt 60 minuten.

 

Evaluatie

Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG) is geen tovermiddel. Vooral bij chronische klachten die in de loop der jaren zijn ontstaan, kan het even duren voordat een TCG-behandeling effect heeft. Na 5 a 6 behandelingen vindt een evaluatie plaats om te bespreken of de behandeling voldoende voortgang boekt, of verdere behandeling zinvol is en welke resultaten te verwachten zijn.

 

Voorafgaand aan een behandeling

Als je voor een behandeling komt, is het belangrijk om te zorgen dat je uitgerust bent en wat gegeten hebt. Vermijd koffie, drop of ander eten dat de tong sterk kleurt: dan is de tong niet goed bruikbaar voor diagnose. Als je gewend bent om je tong te schrapen, wil je dit dan twee dagen voor de behandeling niet doen? Ook het beslag op je tong zegt namelijk iets over de toestand van je lichaam.
Tenslotte: neem ruim de tijd om naar Putoshan te reizen, zodat je ontspannen aan komt!

 

Voorwaarden en privacy

Als je bij Putoshan komt voor behandeling, verklaar je je akkoord met de Algemene Voorwaarden en het Privacy-beleid van Putoshan. Deze bevatten geen bijzondere of afwijkende bepalingen, maar wettelijk is Putoshan verplicht je op deze documenten te wijzen.

 

Klachten

Mocht je een klacht hebben over de behandeling, dan hoort Putoshan dat graag en zoeken we samen naar een oplossing. Mochten we daar niet goed uit komen, dan kunnen we de klachtenfunctionaris van de NVA (de vakvereniging waarbij Putoshan is aangesloten) daarbij inschakelen. Als dat ook geen oplossing biedt, dan verwijst de NVA je door naar de stichting Zorggeschil.