Na de bevalling

Verlopen

 

Na je bevalling

 

Zwangerschap en bevalling zijn gebeurtenissen waarvan je echt moet herstellen. Het is belangrijk dat jij en je omgeving hier ook de tijd voor nemen! Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG) kan je helpen bij je herstel, en bij het voorkomen, verbeteren en verhelpen van klachten die in deze periode op kunnen treden.

 

Bloedverlies

Tijdens de bevalling kan je extra veel bloed verloren hebben. Of wellicht blijf je na de bevalling nog lang en zwaar vloeien. TCG kan helpen bij het stelpen van bloedingen en de opbouw van nieuw bloed, zodat je sneller herstelt.

 

Keizersnede

Als je (uiteindelijk) via een keizersnede bent bevallen, moet je niet alleen herstellen van zwangerschap en bevalling, maar ook van de buikoperatie. We kunnen je hierbij helpen, o.a. door met acupunctuur het herstel van de buikwond te ondersteunen.

 

Borstvoeding

TCG ziet borstvoeding als de meest optimale voeding voor je baby; we bevelen dit dan ook van harte aan. Heb je problemen met borstvoeding dan kan je bij ons terecht, bijvoorbeeld bij te weinig melk of een (dreigende) borstontsteking. Kom daarvoor zo snel mogelijk langs, en zorg ook dat je je laat ondersteunen door een lactatie(des)kundige.

 

Vermoeidheid en uitputting

De eerste periode na de bevalling kan zwaar zijn, zeker als je ook nog onvoldoende nachtrust krijgt. Als je steeds erg moe bent of zelfs uitgeput, is het vaak lastig echt van je moederschap te genieten. Acupunctuur en Chinese kruiden kunnen je dan helpen om meer energie te krijgen en je weer beter te voelen.

 

Overige klachten

Ook bij andere klachten die in deze periode kunnen optreden kunnen we je helpen. Denk aan naweeën, nachtzweten, buikpijnen, en een (lichte) postnatale depressie.

 

Contact

Wil je een afspraak maken of heb je vragen over je persoonlijke situatie, neem dan contact op.

 

Nieuws

Putoshan houdt recente ontwikkelingen bij, met o.a. nieuwsberichten over zwangerschap (inclusief de periode na de bevalling).