Cryo-terugplaatsing

Verlopen

overgang1

 

Cryo-terugplaatsing

 

Als een IVF/ICSI-poging voldoende embryo's van goede kwaliteit oplevert, is het mogelijk deze in te vriezen en later terug te plaatsen. Dit kan plaatsvinden in de eigen menstruatiecyclus of bij gebruik van vruchtbaarheidsmedicamenten. In beide gevallen kunnen acupunctuur en Chinese kruiden ondersteunen.

 

Acupunctuur en Chinese kruiden bij cryo-terugplaatsing

Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG) kan de slaagkans van een cryo-terugplaatsing verhogen. De combinatie-aanpak van acupunctuur en Chinese kruiden bevordert de ontvankelijkheid van het baarmoederslijmvlies, verhoogt de kans op succesvolle innesteling, vermindert stress, en reduceert de mogelijke bijwerkingen van de vruchtbaarheidshormonen.

 

Behandelschema

Behandeling bij een cryo-terugplaatsing bestaat uit een combinatie-aanpak van acupunctuur en Chinese kruiden: beiden hebben hun eigen manier om je lichaam aan te spreken, en ze versterken elkaars effect.
De kruiden zijn afgestemd op je individuele situatie. Je krijgt daarbij voor de verschillende fasen van de cryo-terugplaatsing verschillende kruidenformules. Acupunctuur kan op elk moment van de cryo-terugplaatsing toegevoegde waarde hebben, maar de volgende tijdstippen zijn bij uitstek geschikt voor een acupunctuurbehandeling:

  • Tussen dag 6 van je cyclus en je eisprong: een of twee behandelingen, om de groei van de eicellen en de aanleg van baarmoederslijmvlies te ondersteunen.
  • Of als de groei van eicellen juist via medicatie wordt onderdrukt: een of twee behandelingen in de periode voor de terugplaatsing, om aanleg en groei van je baarmoederslijmvlies te optimaliseren en stagnaties en bijwerkingen als gevolg van de hormonen te minimaliseren.
  • Dag voor de terugplaatsing: om de ontvankelijkheid van je baarmoederslijmvlies te optimaliseren.
  • 3 - 4 dagen na de terugplaatsing: om de innesteling van het teruggeplaatste embryo te ondersteunen.
  • In de wachtweek: om de innesteling te bevorderen en stress te verminderen.

In de praktijk zal het agenda-technisch niet altijd mogelijk zijn om op al deze momenten voor acupunctuur af te spreken. Gelukkig is dat ook niet noodzakelijk, want de kruidenformules doen immers daarnaast ook zeker hun werk!

 

Zwanger? Blijf behandelen!

Hopelijk slaagt de terugplaatsing en raak je zwanger. TCG kan je dan helpen om de kans op een goede, voldragen zwangerschap te verhogen.

 

Neem de tijd!

Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG) bevordert vruchtbaarheid op een zachte manier. We gaan daarbij uit van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Acupunctuur en Chinese kruiden nemen geen functies van je lichaam over, maar sporen je systeem juist aan om zélf beter te gaan functioneren. TCG heeft weliswaar ook op korte termijn effect, maar wil je het volledige effect van acupunctuur en Chinese kruiden bereiken dan neem je voorafgaand aan de cryo-terugplaatsing een voorbereidingsperiode van één of (liefst) enkele maanden om bij te komen van je vorige vruchtbaarheidsbehandeling en je vruchtbaarheid te optimaliseren. Een goede voorbereiding komt de succeskans van de cryo-terugplaatsing echt ten goede!

 

Contact

Heb je een vraag, wil je weten wat Putoshan voor jullie kan betekenen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op.

 

Onderzoeksresultaten

Er wordt regelmatig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van acupunctuur en Chinese kruiden bij vruchtbaarheidsbehandelingen. TCG-expert Jane Lyttleton houdt deze onderzoeken bij; haar verzameling vind je hier.

Nieuws

Putoshan houdt recente ontwikkelingen bij, met o.a. nieuwsberichten over kinderwens.