Voorbereiding

Verlopen

overgang1

 

Voorbereiding op zwangerschap

 

De Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG) heeft een simpel uitgangspunt t.a.v. vruchtbaarheid: prepare the soil before you plant the seed, bewerk de grond voordat je het zaadje plant. Oftewel: bereid je bewust voor op je zwangerschap! Je geeft je toekomstige kind een optimale start door ervoor te zorgen dat jij en je partner op het moment van bevruchting de gezondste eicellen/zaadcellen produceren en je baarmoeder optimaal is ingericht voor het laten groeien van je kindje. 

Preconceptiezorg

Ook de westerse geneeskunst ziet steeds meer het belang van preconceptiezorg, het werken aan je vruchtbaarheid vóórdat je zwanger wordt. Zo heeft de Gezondheidsraad hierover in 2007 een uitgebreid rapport geschreven: Preconceptiezorg - voor een goed begin. In Nederland zijn de meeste vrouwen een groot deel van hun vruchtbare leven vooral bezig om zwangerschap te voorkómen, en maken ze één, twee of misschien drie zwangerschappen mee. Is het dan niet logisch om iets meer tijd uit te trekken voor een zwangerschap en je vruchtbaarheid te optimaliseren voordat je probeert zwanger te raken?

 

Vruchtbaarheid optimaliseren

TCG kent een lange geschiedenis van het bevorderen van vruchtbaarheid. Bij vrouwen ligt hierbij de focus op het reguleren van de menstruatie, bij mannen op het verbeteren van de zaadkwaliteit. De basisbehandeling bestaat hierbij uit de combinatie acupunctuur en Chinese kruiden; daarnaast kunnen ook voeding en leefstijl hieraan bijdragen— je kunt zelf vaak veel doen om je vruchtbaarheid te verbeteren!

 

Neem de tijd...

TCG bevordert vruchtbaarheid op een zachte manier. We gaan daarbij uit van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Acupunctuur en Chinese kruiden nemen geen functies van je lichaam over, maar sporen je systeem juist aan om zélf beter te gaan functioneren. TCG heeft weliswaar ook op korte termijn effect, maar wil je het volledige effect van acupunctuur en Chinese kruiden bereiken dan moet je op minimaal drie tot zes maanden rekenen. De rijping van eicellen en zaadcellen kost niet voor niets zo'n 100 tot 120 dagen!

 

Ook tussentijds!

Het inlassen van een voorbereidingsperiode is niet alleen van belang als je pas begint met pogingen zwanger te raken, maar ook als je al langer bezig bent met vruchtbaarheidsbehandelingen in het ziekenhuis, zeker als daarbij hormonen of andere vruchtbaarheidsmiddelen gebruikt worden. Deze ontregelen vaak je natuurlijke vruchtbaarheidscyclus en putten je lichamelijk en geestelijk uit. Het is daarom sterk aan te bevelen tussendoor weer op adem te komen, bij te tanken en je vruchtbaarheidssysteem weer met acupunctuur en Chinese kruiden op te laden voordat je aan de volgende poging begint. Als je een of meer miskramen mee hebt moeten maken, is dit nog eens extra belangrijk. Door zo'n herstelperiode en nieuwe voorbereiding met acupunctuur en Chinese kruiden vergroot je ook de kans dat het bij de volgende poging wél lukt.

 

Contact

Heb je een vraag, wil je weten wat Putoshan voor jullie kan betekenen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op.

 

Nieuws

Putoshan houdt recente ontwikkelingen bij, met o.a. nieuwsberichten over kinderwens.