Voorbereiding op de bevalling

Verlopen

 

Voorbereiding op de bevalling

 

De Traditionele Chinese Geneeskunst geeft goede handvaten om je voor te bereiden om de bevalling: een specifieke combinatie acupunctuurpunten ondersteunt de lichamelijke processen die aan het einde van de zwangerschap plaats moeten vinden.

 

Beter bevallen door acupunctuur

Natuurlijk kunnen we niemand een geweldige en probleemloze bevalling garanderen, maar deze voorbereidende acupunctuurbehandelingen helpen je zeker in de goede richting. De algemene effecten die je kunt verwachten:

  • Een grotere kans op een natuurlijke bevalling;
  • Meer kans om rond week 40 van je zwangerschap te bevallen;
  • Je ervaart minder stress rond de bevalling;
  • Je ervaart meer controle en kunt de bevalling beter aan;
  • De ontsluiting verloopt makkelijker en weeën zijn beter op te vangen;
  • De bevalling verloopt soepeler;
  • Na de bevalling herstel je beter.

Verloskundigen geven aan dat de bevallingsvoorbereiding vaak leidt tot een prachtige rijping (verweking) van de baarmoedermond, een teken dat het lichaam echt klaar is voor de bevalling. Acupunctuur helpt je daarmee op weg naar een betere bevalling!
Onderzoeksresultaten voor de effecten van bevallingsvoorbereiding met acupunctuur vind je hier en hier.

 

Wekelijks vanaf week 36

De voorbereiding op de bevalling bestaat uit een wekelijkse behandeling acupunctuur in de laatste vier weken van de zwangerschap,  aangevuld met een lichte massage.

Bij een normaal verlopende zwangerschap start deze acupunctuur behandeling in week 36, dat wil zeggen vier weken voor de verwachte datum van de bevalling. Als je verloskundige of gynaecoloog aangeeft dat je waarschijnlijk eerder zal/moet bevallen (bijvoorbeeld bij een tweelingzwangerschap), kunnen we iets eerder beginnen.

Het is handig als je een paar weken voordat de behandeling moet starten (zo tussen week 30 en 34) contact opneemt voor het maken van afspraken.

De eerste behandeling (met korte intake) duurt 60 minuten, de volgende behandelingen duren 50-60 minuten. Voor de voorbereiding op de bevalling gelden de normale behandeltarieven; vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering kan vergoeding van de kosten plaatsvinden.

 

Acupressuur tijdens de bevalling

Als je wilt kan je de voorbereiding uitbreiden met een workshop/partnersessie van 90 minuten, waarin jij en je partner (of iemand anders die bij de bevalling aanwezig zal zijn) uitleg krijgen over acupressuur (drukpuntmassage) die je partner tijdens de bevalling kan toepassen als pijnbestrijding/pijnhantering. Meer informatie over deze prachtige methode vind je hier.

 

Met acupunctuur de bevalling opwekken

Als het medisch noodzakelijk is dat de bevalling op korte termijn start kan je met acupunctuur een speciale behandeling krijgen, de inductiebehandeling. Hierbij wordt je lichaam via een specifieke combinatie van acupunctuurpunten aangespoord de bevalling te starten. Ook leer je hoe je deze behandeling thuis met drukpuntmassage voort kunt zetten, om de kans op een natuurlijke bevalling te vergroten. Voor deze behandeling geldt het normale behandeltarief.

 

Contact

Wil je een afspraak maken of heb je vragen over je persoonlijke situatie, neem dan contact op.

 

Nieuws

Putoshan houdt recente ontwikkelingen bij, met o.a. nieuwsberichten over zwangerschap (inclusief bevalling).