Uitblijvende zwangerschap

Verlopen

overgang1

 

Uitblijvende zwangerschap

 

Helaas gaat zwanger worden lang niet altijd vanzelf: tegenwoordig ervaart zo'n 15% van de stellen met een kinderwens, problemen met zwanger worden.

 

Verminderde vruchtbaarheid

Na een jaar "proberen" is het vaak tijd voor vruchtbaarheidsonderzoek in het ziekenhuis. Daarbij wordt bij tweederde van de stellen met kinderwens een oorzaak gevonden: er is sprake van verminderde vruchtbaarheid van de vrouw (1/3), van de man (1/3), of van beiden (1/3). In de meeste gevallen zal het ziekenhuis dan een vruchtbaarheidsbehandeling als IUI, IVF of ICSI voorstellen. Misschien had je dit al wel verwacht, maar vaak klinkt dit als een enorme stap: ingrijpen in een proces dat je het liefst zo natuurlijk mogelijk zou laten gebeuren.

 

Onverklaarde onvruchtbaarheid

Stellen waarbij geen oorzaak voor de uitblijvende zwangerschap wordt gevonden, krijgen te horen dat er sprake is van "onverklaarde onvruchtbaarheid", een erg frustrerende mededeling. Het ziekenhuis raadt aan om het nog een aantal maanden te proberen, of stelt een vruchtbaarheidsbehandeling als IUI voor. Beiden voelen verwarrend: Heeft het zin het nog langer zo te proberen? Voegt een vruchtbaarheidsbehandeling eigenlijk wel iets toe als niet duidelijk is wat de oorzaak van het uitblijven van zwangerschap is?

 

Acupunctuur en Chinese kruiden verbeteren de vruchtbaarheid

Traditionele Chinese Geneeskunst heeft een eigen kijk op vruchtbaarheid van vrouw én man, en kent een lange historie van het bevorderen hiervan. Met de combinatie-aanpak van acupunctuur en Chinese kruiden kunnen zowel de vruchtbaarheid van de vrouw als de vruchtbaarheid van de man worden verbeterd. Dit kan als er een oorzaak gevonden is voor het uitblijven van zwangerschap, maar ook bij onverklaarde infertiliteit. Als je al begonnen bent met een vruchtbaarheidsbehandeling als IUI, IVF of ICSI, kan behandeling met acupunctuur en Chinese kruiden daarbij ondersteunen en de kans op succes vergroten.

 

Secundaire infertiliteit

Bij verminderde vruchtbaarheid wordt vaak gedacht aan mensen die nog geen kinderen hebben. Maar ook als je samen al één of meer kinderen hebt, kan het moeilijk zijn opnieuw zwanger te raken. Ook hierbij kan behandeling met acupunctuur en Chinese kruiden helpen om de kans op zwangerschap te verhogen.

 

Ook voor mannen!

Voor alle duidelijkheid: als het gaat om vruchtbaarheidsbehandeling kan Putoshan niet alleen de vrouw, maar ook de man behandelen.

 

Contact

Heb je een vraag, wil je weten wat Putoshan voor jullie kan betekenen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op.

 

Nieuws

Putoshan houdt recente ontwikkelingen bij, met o.a. nieuwsberichten over kinderwens.