Behandelaar - Jente Klok

Verlopen

 

Jente Klok: acupuncturist en herbalist in Groningen

 

 jente2018 sepia

Putoshan is opgericht door Jente Klok (1961).

Jente over zichzelf en haar praktijk:

Oorspronkelijk ben ik opgeleid als fysiotherapeut; daarna heb ik ruim 20 jaar gewerkt als onderzoeker bij KPN Research en TNO. In de tussentijd bleef het praktijkwerk, het meer direct werken met mensen en met mijn handen, trekken. Bovendien was ik door mijn jarenlange beoefening van taiji (tai chi) en qigong (chi kung) erg geinteresseerd geraakt in Chinese geneeswijzen.

Ik ben daarom in 2002 gestart met een opleiding in Traditionele Chinese geneeskunst (TCG), en ben in de jaren daarop afgestudeerd in acupunctuur, Chinese kruiden en Chinese massage (Tuina) aan Academie QingBai. Via scripties en een groot aantal bijscholingen heb ik me vervolgens gespecialiseerd in behandeling bij kinderwenszwangerschap, overgang en andere vrouwenklachten.

Als Chinees geneeskundige ben ik lid van de beroepsvereniging NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur). Lidmaatschap van de NVA staat borg voor een gedegen opleiding en continue ontwikkeling binnen het vakgebied.

 

Focus op kinderwens, zwangerschap en vrouwenklachten: waarom?

Tijdens mijn opleiding aan QingBai kreeg ik vooral over het onderwerp zwangerschap/bevalling veel te horen waarvan ik dacht "had ik dat maar eerder geweten!". Dan hadden mijn eigen zwangerschap en vooral de bevalling van mijn zoon (in 2000) heel anders kunnen verlopen. Ik zou graag anderen met deze kennis aan een plezieriger zwangerschap en een fijnere bevalling helpen, en kinderen daarmee een betere start gunnen.  TCG biedt hier echt heel mooie mogelijkheden voor! 

Maar een betere start begint eigenlijk al veel eerder. Voor vruchtbaarheid kent TCG een prachtig uitgangspunt dat mij erg aanspreekt: Prepare the soil before you plant the seed, bewerk de grond voor je het zaadje plant.  Iets dat ik van harte onderschrijf en waaraan ik graag meewerk.    

Wat betreft de overgang: daar bevind ik me zelf ook middenin, dus ik ondervind aan den lijve hoe lastig sommige overgangsklachten kunnen zijn, hoe moeilijk het is daar goede ondersteuning bij te vinden en hoe goed TCG daarbij kan helpen.

Als vrouw krijgen we in ons leven vaak te horen dat klachten er nu eenmaal bijhoren. TCG denkt daar anders over: menstruatiecyclus, zwangerschap en overgang horen klachtenvrij te zijn! TCG kan vaak goed helpen om klachten hierbij te verminderen of te verhelpen, zodat je je energie kunt richten op datgene waar het jou werkelijk om gaat. 
Daar draag ik graag aan bij!